Час обирати здоров'я

Безпечний похід: що покласти в аптечку?

Усім, хто планує вирушити в похід горами, необхідно подбати про свою безпеку та здоров’я. Тому дуже ретельно потрібно підійти до вибору та вмісту своєї аптечки. Вона завжди повинна бути у похідному рюкзаку.

Склад групової аптечки визначається, виходячи з кількості учасників і тривалості шляху. Не завжди треба брати цілу пластинку таблеток — достатньо відрізати від блістера потрібну кількість, написати на ній термін придатності маркером, та продублювати назву. Зворотній бік пластинки таблеток можна заклеїти скотчем або пластиром — це вбереже таблетки від прориву упаковки.

Обов’язково в туристичну аптечку варто покласти ліки від ваших індивідуальних хвороб, хронічних захворювань, які можуть загостритися в поході від фізичних, емоційних навантажень, або внаслідок травм. Іноді від зміни клімату, збільшення навантажень чи харчування незвичною їжею хронічні хвороби нагадують про себе.

«Аптечка у поході не повинна бути занадто важкою. Варто відмовитись від скляної тари, за можливості перелити потрібні рідини в пластикові пляшечки. Контейнер повинен бути жорстким і непрозорим, аби вберегти ліки від сонячного світла і зовнішніх механічних пошкоджень. Перш за все, в аптечці повинні знаходитися засоби для надання екстреної допомоги, а саме: перев’язувальні матеріали, пластир звичайний і бактерицидний, еластичний бинт, жарознижуючі препарати, антибіотики, засоби проти діареї і печії, серцеві засоби, серветки спиртові, медичні серветки, ватні диски, ватні палички, рукавички медичні нітрилові, ліки для горла, від кашлю, антисептики, нашатирний спирт, болезаспокійливі, антиалергенні препарати, ножиці атравматичні, пантенол чи інший сонцезахисний крем», — зазначила експерт департаменту охорони здоров’я з терапії та сімейної медицини Ірина Федак.

Перевіряйте термін придатності препаратів в туристичній аптечці перед походом. Протермінованими ліками користуватися не можна.

Go back

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18