Час обирати здоров'я

Розпочався Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

# Тиждень громадського здоров'я

З 6-го по 13-те квітня відзначається Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я. 7-го квітня світова спільнота відзначає День здоров’я. Саме в цей день у 1948 р. була створена Всесвітня організація охорони здоров’я. Про це під час брифінгу повідомила директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська.

Вона зазначила, що питання здоров’я сьогодні є важливим як ніколи. В період поширення коронавірусу важливо пам’ятати і про профілактику неінфекційних захворювань та спостереження за хронічними хворобами.

«Сьогодні я б хотіла наголосити на побічній шкоді від пандемії коронавірусної інфекції. Згідно з аналітичними даними минулого року, бачимо зниження рівня багатьох захворювань. Але насправді це не свідчить про зниження рівня захворюваності, а лише про зменшення саме фіксації випадків захворювань. Ми маємо зниження захворюваності на ВІЛ-інфекцію, туберкульоз, неінфекційні захворювання. Прогнозуємо, що в кінці року буде дуже багато нових випадків занедбаних хронічних захворювань, що спровокує ще більше навантаження на систему охорони здоров’я. Тому сьогодні, в перший день Всеукраїнського тижня громадського здоров’я, закликаю всіх нас дотримуватися здорового способу життя для того, щоб ми мали можливість працювати і бути здоровими надалі», — зауважила Мар’яна Служинська.

Повернутись

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18