Час обирати здоров'я

Засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань

# Неінфекційні захворювання

Сьогодні, 25 березня, заступник голови ЛОДА Іван Собко провів засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань.

До неінфекційних захворювань, зокрема, відносять:

Серцево-судинні

Онкологічні

Хронічні респіраторні (астма та ін.)

Цукровий діабет

Психічні розлади.

Згідно даних Львівського обласного центру громадського здоров’я, смертність від неінфекційних захворювань складає 86% від всіх інших причин смертності в рік.

У зв’язку з цим на координаційній раді прийнято рішення створити робочу групу з питань профілактики неінфекційних захворювань до 01.04.2021 р.

«Відбулося перше засідання координаційної ради з неінфекційних захворювань, яке є дуже актуальним і його проведення є дуже на часі. Саме неінфекційні захворювання є головною причиною смертності українців і на Львівщині, і по всій Україні. Основні причини виникнення цих захворювань пов’язані з поведінкою людини — курінням, вживанням алкоголю, нездоровим харчуванням, недостатньою фізичною активністю. Ми повинні працювати в тому напрямку, щоб заохочувати людей вести більш здоровий спосіб життя», — повідомила у своїй доповіді директор Львівського обласного центру здоров’я Мар’яна Служинська.

«Через зосередження уваги на симптомах коронавірусу та боротьбі з ним, кількість звернень пацієнтів з неінфекційними хронічними хворобами впродовж минулого року і за перший квартал цього року суттєво знизилася. Ми можемо передбачати, що в цьому році і в наступних роках ми будемо мати багато випадків занедбаних неінфекційних захворювань, які виявлені на пізніх стадіях», — наголосила Мар’яна Служинська.

Окрім того, члени координаційної ради обговорили необхідність прийняття цільової Регіональної програми запобігання з виникнення захворювань, спричинених йодною недостатністю на 2021-2027 рр.

Повернутись

Наша адреса

вул. Некрасова, 4,
79010, м. Львів

Гаряча лінія

09:00–18:00
+38 032 260-19-18